Дали сте знаеле?

Дали сте знаеле

Заштитната фолија го спречува продорот на светлината, прашината и непосакуваното отворање на пакувањето и со тоа гарантира дека ќе ја зачува свежината и исправноста.

Дали сте знаеле

Пакувањето од страната има прозорче за да може да се провери конзистентноста на производот. Освен тоа, обележувачот го олеснува дозирањето во припремата.

Дали сте знаеле

Производите кои не содржат конзерванси може да имаат рок на траење од 24 месеци. Високата температура во процесот на стерилизација на теглите оневозможува развој на микроорганизми и обезбедува подолг рок на траење.

Дали сте знаеле

100% природно пакување кое не содржи додатна боја, вештачки вкус и синтетички супстанци.

Дали сте знаеле

Поклопецот на тегличката мора да кликне при отвoрање. Тоа е доказ дека производот не е користен.

Дали сте знаеле

Затварачот на пауч производите има специјални отвори за проток на воздухот кој овозможува непречено дишење во случај детето да го проголта чепот.

Дали сте знаеле

Пауч производите се херметички затворени, што оневозможува развој на микроорганизми и поради тоа производите имаат подолг рок на траење.

Дали сте знаеле

Картонската амбалажа ја штити храната и соковите, овозможува подобра заштита од светлина чувајќи ги витамините и хранливите материи. Освен тоа, базирана е на обновливи материи и има помало влијание врз животната средина од пластиката.

Дали сте знаеле

Нутрино производите се 100% природни, не содржат дополнителна боја, вештачки вкусови или синтетички супстанци.

Дали сте знаеле

Производите се органски обработени и израснати на начин кој поттикнува зачувување на почвата и водата, без хемиски ѓубрива и пестициди.

Дали сте знаеле

Во согласност со Правилникот за диетeтски производи, производите за исхрана на доенчиња и мали деца не смеат да содржат ГМО намирници, адитиви, конзерванси и ароми.

Дали сте знаеле

Шеќерот како додаток во исхраната поспоро се разградува, поради тоа и самиот организам поспоро го регистрира, па веднаш по внесувањето повторно се јавува негова потреба.

Дали сте знаеле

Природниот шеќер кој го има во овошјето му обезбедува на организмот доволни количини здрав шеќер.

Дали сте знаеле

Природниот шеќер кој го има во овошјето му обезбедува на организмот доволни количини здрав шеќер.

Дали сте знаеле

Житните кашички содржат инулин кој припаѓа на групата пробиотици и природно ја покачува апсорпцијата на калциум во организмот, помага при развојот на нормалната цревна флора и го олеснува варењето.

Дали сте знаеле

Производите Нутрино содржат минерали, цинк, јод и железо кои придонесуваат за физичкиот и менталниот развој на децата.

Дали сте знаеле

Цинкот помага за нормален раст и развој на репродуктивните органи и нервниот систем, како и за воспоставување на фукнцијата на имунолошкиот систем.

Дали сте знаеле

Храната богата со јод придонесува за развој на нервниот систем на децата.

Дали сте знаеле

Кај бебињата по 6 месеци се намалуваат природните резрви на железо и е неопходно да се почне со дополнителен внес на минерали преку храната, за да се обезбеди развој на функцијата на мозокот кај децата.

Дали сте знаеле

Недоволната количина на железо кај бебињата може да предвика бавен развој и смалена физичка активност.

Дали сте знаеле

Житарките се богати со влакна, поради што нивниот рамноправен внес му дава чувство на ситост на децата.

Дали сте знаеле

Нашите кашички содржат комбинација од 13 витамини кои им се потребни на децата или возрасните за здрав развој и тоа 8 врсти витамини А и Б, како и витамини C, D, E и K.

Дали сте знаеле

Црвените портокали кои ги користиме во нашите кашички се со потекло од Сицилија и поради исклучителната географска локација содржат мешавина на исклучителни антиоксидирачки супстанци.

Дали сте знаеле

Во согласност со стандардите ISO 9001, FSSC 22000, GMP и HACCPво производство, гарантираме безбедни и високо квалитетни Нутрино производи за најмладите.

Дали сте знаеле

Ниту еден Нутрино производ не излегува од фабрика се додека не пројде низ детална физичко-хемиска микробиолошка контрола со која се утврдува дека производот е потполно безбеден за употреба.

Дали сте знаеле

Нутрино производите се чуваат во карантин од 7 до 21 ден пред да се пуштат во продажба, каде се проверува дали ќе дојде до промена или отстапување од стандардите.

Дали сте знаеле

При производството користиме најсовршен процес на филтрирање на водата, наречен резервна осмоза, со која се отстрануваат и најситните честички и нечистотии. Со ваков начин на филтирање на водата се добива водата за пиење со висок квалитет која може да се користи и за медицински, односно лабораториски намени.